A-creme - Historien bag

Det er ikke mange produkter som stadig findes 60 år efter lancering. A-Creme er dog en af de få. Og det er der en grund til: A-Creme er en unik creme til sart hud; ikke fordi den indeholder nogle revolutionerende ingredienser, men bare fordi den virker. Den trænger let ind og fugter huden. Den indeholder A-vitamin, er mild og lækker til brug over hele kroppen og er gavnlig for følsom og sart hud.

Spændende historie

Kemikeren Evert Berlin var i begyndelsen af 1950erne aktiv indenfor forskning og udvikling i lægemiddelindustrien. Blandt andet arbejdede Evert med udviklingen af hudplejeprodukter hos lægemiddelfirmaet Astra. Evert var fascineret af hudens egenskaber, og denne fascination, samt en unik viden bygget op via arbejdet i lægemiddelindustrien ansporede ham til at udvikle sin egen hudcreme.

A-vitamin centralt

Evert havde tidligt indset A-vitaminets gode egenskaber i hudpleje. Ligeså vidste han, at det var vigtigt med råvarer af høj kvalitet. Everts eksperimenter ledte ham frem til en hudcreme, som var blødgørende og som absorberes let af huden; uden at skabe irritationer – A-Creme var født, året var 1953.

Testet på tandlæger

For at vurdere A-Cremens blødgørende og fugtende egenskaber, lod Evert en gruppe tandlæger teste cremen. På det tidspunkt fandtes der ikke engangshandsker, og tandlægerne måtte i stedet ofte vaske hænder, blandt andet før og efter hver patient. Denne hyppige håndvask ledte ofte til tør hud for tandlægerne og de var dermed en udmærket testgruppe.

Idag for alle


Evert havde ret i sin antagelse – tandlægerne fik en uvurderlig hjælp af A-Creme og i mange år solgtes A-Creme som en del af sortimentet hos tandlægernes grossister. Nu er A-Cremen blevet for alle. A-Creme er hurtigt blevet et ”must” for alle, såvel ældre som børnefamilier. Årsagen er enkel – A-Creme fugter skånsomt og mildt, også selvom man har tendens til sart hud. Tak, Evert Berlin!